Una nova fase del Pla d’Inclusió de Benestar Social eleva a 111 les persones que troben treball a Xàtiva gràcies a aquest programa

Una nova fase del Pla d’Inclusió de Benestar Social eleva a 111 les persones que troben treball a Xàtiva gràcies a aquest programa

Aquesta nova fase del Programa de Polítiques Inclusives (PI) donarà treball durant un any a 8 persones amb diversitat funcional i a 5 dones majors de 50 anys amb dificultats per a la inserció laboral

Xàtiva, 11 de març de 2019.- Hui s’han incorporat a l’Ajuntament els 8 nous treballadors amb diversitat funcional que formen part de la nova fase del Programa de Polítiques Inclusives (PI) de la Regidoria de Benestar Social. Aquest matí, l’alcalde Roger Cerdà i la regidora de Benestar Social Xelo Angulo els han rebut per a donar-los la benvinguda com a nous treballadors municipals. Completaran 1 any de treball en diferents departaments de l’Ajuntament de Xàtiva, amb una jornada de 25 hores setmanals.

L’alcalde ha animat als nous usuaris del PI a “aprofitar aquesta oportunitat per enfortir l’estructura de les vostres vides, i també a aportar el vostre gran gra d’arena al treball de diferents departaments de l’Ajuntament. Sou un més d’aquesta casa”, ha conclòs Cerdà.

Per la seua banda, Angulo ha comentat que el PI “es tracta d’una ajuda mútua, ja que l’Ajuntament ajuda a aquestes persones i elles ens ajuden a portar endavant els distints serveis municipals”.

A més a més, la pròxima setmana s’incorporaran 5 dones majors de 50 anys, en una nova modalitat per tal d’inserir laboralment a un segment de la població que repunta en les dades de l’atur. Aquest col·lectiu va estar en el trànsit de la immersió laboral de les dones, i on moltes varen patir discriminacions laborals com ara una major bretxa salarial, treballs temporals i parcials, i inclús ocupació englobada en l’economia submergida, que minven tant la seua experiència demostrable com les seues cotitzacions.

Aquest programa es va iniciar en març de 2016. L’objectiu general del PI és facilitar la integració dels seus beneficiaris en el món laboral, oferint-los un treball com a element estructurant de la vida, de la integració i del conjunt de relacions socials. Les persones beneficiàries han estat seleccionades per l’equip social base de l’Ajuntament entre els usuaris que compleixen una sèrie de requisits establerts al programa.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Nº de visitas año 2021

  • 2.010.168 Visitas