Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Unanimitat a L’Alcúdia de Crespins en Defensa del Riu Sants

L’Alcúdia de Crespins, 31 de maig de 2024 – La proposta del PSPV va obtenir el suport unànime per a realitzar un procés participatiu que finalitze amb una declaració institucional per a atorgar un estatus legal reconegut al Riu Sants, comprometent-se a aconseguir un cabal continu i la renaturalització de tot el seu recorregut.

La proposta socialista, emulant el procés realitzat en la localitat corunyesa d’Outes, pretén millorar els mecanismes de protecció del riu i afavorir el seu ecosistema. El Tins va ser el primer riu a Espanya que té reconeguts els seus drets des de febrer de 2024, i la Corporació Municipal de l’Alcúdia de Crespins inicia amb aquest acord el procés perquè el Sants seguisca el mateix camí.

L’objectiu de l’acord plenari és aconseguir un cabal continu i constant per a garantir la seua biodiversitat, renaturalitzar el seu curs amb la recuperació de l’arbratge de ribera, controlar les espècies invasores, netejar els marges de residus i finalment organitzar activitats divulgatives i de respecte cap al riu.

L’existència de l’Alcúdia de Crespins no es pot explicar sense el Riu Sants, i la meta és anar més enllà de la recuperació de l’espai per a avançar cap a la creació d’un compromís social. La moció socialista, aprovada per unanimitat, permetrà que, a través d’un procés participatiu, s’aconseguisca una declaració institucional i uns compromisos per part de la ciutadania. A més, l’Ajuntament promocionarà la creació del Consell de l’Aigua i es compromet a treballar en la consecució d’un cabal continu. Finalment, l’Ajuntament es compromet a buscar els suports i recursos necessaris per a aconseguir un projecte de renaturalització de tot el seu recorregut, integrant el riu en la trama urbana, així com el respecte i posada en valor dels elements de rellevància arquitectònica i patrimonial que es troben en el seu curs.

Ocupació, Habitatge i Medi Ambient

En la mateixa sessió plenària, es van aprovar tres mocions més presentades pels socialistes referents als programes d’ocupació, l’assessorament sobre habitatges i mesures d’àmbit mediambiental.

Tots els grups polítics van secundar exigir a la Generalitat Valenciana la posada en marxa de manera urgent dels programes d’ocupació i d’atenció a col·lectius específics per a afavorir i facilitar la inserció en el mercat laboral.

D’altra banda, es va aprovar una proposta per a millorar l’assessorament a les persones propietàries d’habitatges de més de cinquanta anys mitjançant una nova campanya informativa, i l’Ajuntament es va comprometre a la col·laboració amb l’oficina Xaloc (Oficina d’habitatge, rehabilitació i regeneració urbana) dependent de la Mancomunitat, i l’estudi d’un conveni amb el Col·legi d’Arquitectes.

Finalment, també va obtenir el consens de tot el plenari la recuperació del mes mediambiental, mesures de protecció i promoció de l’arbratge en el nucli urbà, així com l’augment de les partides pressupostàries a aquest efecte. S’iniciaran els tràmits per a l’elaboració d’una ordenança municipal d’arbratge i àrees verdes municipals.

Sé el primero en comentar

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.