Xàtiva busca l’adhesió a la Declaració d’Oci Educatiu «Ens reunim amb altres valors»

La proposta, que servirà per poder sol·licitat subvencions en matèria de joventut, es debatrà en el proper Plenari

Es preparen nous tallers i cursos a la Casa de la Joventut

Xàtiva, 21 de maig de 2018.- L’Ajuntament de Xàtiva debatrà en el Ple Ordinari d’aquest mes de maig l’adhesió a la Declaració d’Oci Educatiu «Ens reunim amb altres valors», que té l’objectiu de donar suport a les activitats d’oci educatiu adreçades a la infància, l‘adolescència i la joventut.

Aquesta adhesió, que ha estat remesa a l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) per al seu coneixement, contribuirà a poder sol·licitar ajudes a entitats locals per a programes de joventut i equipament en tecnologia de la informació i la comunicació.

Aquesta Declaració busca la potenciació dels valors educatius com la garantia d’igualtat i el progrés social, així com l’impuls d’accions amb incidència en la igualtat d’oportunitats i el tracte, el respecte a la diversitat, la convivència intercultural, la lluita contra la xenofòbia i l’educació en drets humans, reconeixent i donant suport a les entitats i col·lectius que ja realitzen projectes en aquest sentit.

«Les administracions locals som un element clau per tal de fomentar que els espais municipals i les activitats adreçades a la infància, l’adolescència i la joventut que s’hi desenvolupen puguen garantir l’educació en valors», ha explicat la regidora de Joventut Lena Baraza sobre aquesta Declaració d’Oci Educatiu.

Nous cursos i tallers a la Casa de la Joventut

D’altra banda, cal destacar les activitats a celebrar pròximament a la Casa de la Joventut, com el taller gratuït d’aperitius i picaeta que es celebrarà aquest mateix dissabte de 10:30 a 12:30 hores.

A més a més, la Regidoria de Joventut organitza novament un curs de Monitor/a d’activats de Temps Lliure Infantil i Juvenil per al mes de juliol. En aquest cas el curs serà intensiu al llarg de tot el mes, amb horari de 9 a 14 hores. Aquest curs, impartit per l’Escola Abast Animació i certificat per l’IVAJ té un preu de 115 euros amb Carnet Jove havent de pagar 50 euros en el moment de la inscripció.

Aquest curs habilita als i les joves per poder treballar en l’oci educatiu al temps lliure amb xiquets i joves, treballar en campaments, en granges escolars, escoletes d’estiu, Pasqua i Nadal, albergs, hotels, creuers… amenitzant tot tipus d’esdeveniments i realitzant programes d’activitats.

Aquest any, la Regidoria ha volgut oferir també simultàniament el Curs de Director/a d’activitats de Temps Lliure Infantil i Juvenil, curs de més nivell dirigit als joves que ja disposen del curs de monitor i necessari per dirigir i coordinar activitats en l’oci juvenil. El curs té un preu de 210 euros amb carnet jove i es desenvoluparà també a la Casa de la Joventut del 2 al 30 de juliol de 9 a 14 hores.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.