Xàtiva constitueix el primer Consell Municipal dels Xiquets i Xiquetes de la ciutat

L’acte va tindre lloc coincidint amb el Dia Mundial dels Drets de la Infància que es celebra el 20 de novembre

Xàtiva, 2de novembre de 2019.- L’Ajuntament de Xàtiva va acollir ahir de vesprada la constitució del primer Consell Municipal de Xiquets i Xiquetes de Xàtiva, en un acte que va tindre lloc al Saló de Plenaris amb la presència de la Corporació Municipal, i que va coincidir amb la celebració del Dia Mundial dels Drets de la Infància.

Els regidors i regidores de Xàtiva van cedir simbòlicament el seu seient als setze membres que conformen el Consell de la Infància de Xàtiva, representat per alumnes del tercer cicle de Primària dels diferents centres escolars, a més d’alguns dels alumnes que participaren en el «Decideix Xàtiva Infantil», formant part del grup motor del Consell de la Infància, i que realitzen tasques d’acompanyament del projecte.

Durant l’acte, els representants d’aquest Consell van fer lectura d’alguns dels Drets de la Infància i també es va realitzar un joc per tal de saber els coneixements de la societat sobre aquests Drets i les dades vinculades al benestar, l’educació, la salut i la protecció dels infants.

El passat mes d’octubre es va reunir el grup de xiquets i xiquetes que durant el curs 2018-2019 es va constituir com a grup motor del Consell de la Infància per tal de treballar en la confecció de l’ens i en l’acte de constitució. Van ser tres reunions preparatòries en les que es van traçar els primers passos d’aquest Consell.

El proper mes de desembre es realitzarà una reunió informativa per explicar el projecte i el calendari de reunions als centres escolars i als pares i mares, i tindrà lloc la primera sessió del Consell de Xiquets i Xiquetes en la que s’acordarà un Reglament Intern per tal de passar al plenari la constitució d’aquest òrgan infantil. A més a més, es treballarà durant tot l’any en aquest espai participatiu, que servirà per a que els més menuts facen l’anàlisi de la realitat infantil a Xàtiva i es puguen realitzar propostes per tal de millorar la situació dels més menuts de la ciutat.

«Volem que aquesta eina, similar als òrgans consultius municipals, servisca per a que els més menuts entenguen que les seues preocupacions importen i ens puguen fer arribar d’una manera directa totes les seues propostes», ha explicat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà.

Festa de la Infància

Les activitats al voltant del Dia Mundial de la Infància conclouran aquest dissabte 23 de novembre, ja que hi ha prevista al Jardí de la Pau una Jornada de la Infància en la que es comptarà amb l’actuació del grup Ramonets, a partir de les 18:30 de la vesprada. No obstant, les activitats començaran ja a les 16:30 de la vesprada i es comptarà amb tallers, activitats i castells inflables, amb la col·laboració dels dos grups escoltes de la ciutat: l’Agrupament Escolta Jamboree i Cohinoor Agrupament Escolta.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.