Xàtiva inicia les gestions per a la modernització del comerç local

Xàtiva inicia les gestions per a la modernització del comerç local

L’alcalde Roger Cerdà es reuneix amb la secretària autonòmica de Comerç, Rebeca Torró

Xàtiva, 6 d’agost de 2019.- Divendres passat, l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, es va reunir amb la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum, Rebeca Torró. L’alcalde va exposar els plans de l’Ajuntament per a la modernització i adaptació digital del comerç a Xàtiva. En el transcurs de la reunió s’ha abordat les mesures de la Generalitat per al xicotet i mitjà comerç i, de manera especial, els plans d’adaptació digital del comerç, així com altres propostes per a la dinamització de l’economia local mitjançant el programa de subvencions de la Generalitat Valenciana.

L’Ajuntament contempla el comerç electrònic com una oportunitat per a la millora de la competitivitat del comerç local. L’alcalde Roger Cerdà ha manifestat que “és necessària la modernització del comerç. Aquest ha de ser un procés dirigit per l’Ajuntament, fins al punt d’assignar un responsable municipal d’acompanyar a cada comerç en aquest camí i oferir una plataforma que puga englobar al comerç de tota la ciutat. És important treballar en línia amb les federacions empresarials per a millorar la coordinació de les accions i la interlocució amb les administracions”.

En aquest sentit, la mesura passa per la posada en marxa un pla local d’impuls de la digitalització comercial, sumant-se a l’esforç de la Generalitat Valenciana i comptant amb la col·laboració de les associacions d’empresaris i la Cambra de Comerç.

Les línies mestres d’aquest pla passen per un conveni de col·laboració amb la Conselleria i tindran en compte la situació de partida de cada comerç, començant a desenvolupar-se a través de distintes accions de sensibilització, informació i formació, a l’estil de com s’ha implantat el sistema de qualitat turística Sicted. Un segon nivell del pla facilitarà l’accés dels comerços de Xàtiva a les distintes eines informàtiques que s’utilitzen en el camp de l’e-commerce, mentre que en nivells més avançats es farà un major esforç en la implementació i seguiment d’aquestes eines.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Nº de visitas año 2021

  • 1.991.211 Visitas