Xàtiva promourà la participació juvenil en Secundària amb la campanya d’Alumnat Actiu

S’han preparat una sèrie de tallers i xerrades, a més dels programes de «Corresponsals Juvenils» i «Creant Futur»

Xàtiva, 17 d’octubre de 2019.- Les Regidories d’Educació, Joventut i Participació Ciutadana han preparat una sèrie de tallers i xerrades destinades a fomentar la cultura de la participació juvenil i la millora de la convivència amb els programes d’Alumnat Actiu «Corresponsals Juvenils» i «Creant futur».

La intenció de l’Ajuntament de Xàtiva és promoure l’Educació per a la participació juvenil en quant a valors i a la millora de la convivència en el conjunt de la població adolescent. Per aquest motiu, durant el curs 2019/2020 es desenvoluparan dins del programa d’Alumnat Actiu dos projectes basats en metodologies que pretenen enfortir a grups de joves des del foment d’habilitats per al treball cooperatiu.

El projecte de «Corresponsals juvenils», ja ve desenvolupant-se a Xàtiva des de l’any 2017, i té com a objectiu generar grups d’estudiants voluntaris als instituts que servisquen d’enllaç entre el Centre d’Informació Juvenil i els mateixos centres educatius, acostant tant la informació com els recursos a més d’organitzar activitats del seu interès. D’altra banda, el projecte «Creant futur», que ja es va implementar el passat any, consisteix en una experiència d’aprenentatge per a la participació juvenil en la que l’alumnat d’ESO rep una formació en educació en valors i habilitats per al treball en equip.

La campanya d’Alumnat Actiu encetarà el proper mes de novembre les dinàmiques d’educació per a la participació del «Creant Futur», i obri les candidatures per al voluntariat dels !Corresponsals Juvenils», accedint a les aules de 2º i 3º d’ESO de tots els centres de Secundària de la ciutat, amb la voluntat d’apropar-los els serveis que s’ofereixen des de l’Ajuntament de Xàtiva.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.