Xàtiva subvencionarà projectes ciutadans per fomentar la participació de les associacions veïnals

Serà la primera vegada que es fomenten activitats i projectes associatius amb caire participatiu

L’objectiu és fomentar la implicació ciutadana en l’organització i posada en marxa de projectes a la ciutat

Xàtiva, 26 de juny de 2018.- La Junta de Govern Local de Xàtiva va aprovar les bases de convocatòria de la «Subvenció per a Associacions de Veïns i Veïnes i Foment de la Participació Ciutadana» amb una partida pressupostària de 5.000 euros.

Les activitats i projectes que es subvencionaran hauran d’estar adreçades a la població en general, i destinades a fomentar la implicació i la participació ciutadana a la ciutat de Xàtiva. En eixe aspecte, es valoraran qüestions com la perspectiva de gènere, el treball realitzat pel moviment veïnal amb població infantil i juvenil, les activitats formatives, els projectes interassociatius o l’ús del valencià en la difusió de les activitats proposades.

«Des de l’Ajuntament de Xàtiva volem reconèixer el treball realitzat per l’associacionisme veïnal, recolzant les iniciatives d’empoderament ciutadà. Per a nosaltres, la participació ciutadana no és patrimoni de l’administració local, i és obligació nostra reforçar, motivar i facilitar les iniciatives ciutadanes que tenen entre els seus objectius la millora social, l’anàlisi de la realitat dels nostres barris o la formació en qüestions d’associacionisme i participació», ha explicat el regidor de participació ciutadana, Miquel Alcocer.

Alcocer ha afirmat també que «per a definir les bases d’aquesta convocatòria de subvenció hem volgut comptar amb l’opinió de les diferents entitats veïnals existents a Xàtiva, realitzant una sèrie de reunions prèvies per a informar-les sobre la voluntat de la regidoria de llançar aquesta convocatòria».

Des de Participació Ciutadana s’han organitzat atencions directes amb les associacions de veïns per facilitar la presentació de projectes. El termini establert a les bases per poder presentar sol·licituds serà del 2 al 13 de juliol.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.